Home page | Wat is tantra? | Tantra Shop | TANTRA-ADVERTENTIES | Information in English | LoveLetter-nieuwsbrief | Contact- E-mail

Belevingsmiddagen (workshops)

Warning: fopen(../../assets/plugindata/w2dcnt670afcd0c1988a1de1e7d09e7f9ad07a.dat): failed to open stream: Permission denied in D:\www\tantra.nl\www\tantra-workshops-groepen\tantra-introductieworkshop---belevingsmiddagen\index.php on line 428

Tantra Belevingsmiddagen

Testimonials Belevingsmiddagen

Journaliste was bij Tantra.nl op tantra les

Zéér verrassende ervaring! Liefdevol.
Voel me verbonden met mezelf en met mijn partner.
Liefde, zachtheid, kriebels.
Warme en nieuwe ontdekkingsreis, loslaten en durven.
Bewust en samen verbonden.
Was té snel voorbij, warm gevoel.
Peaceful, slow, let go resistance, natural.
Liefde, warmte, blij en ook verdriet.
Verbindend, open, ontmoeten.
Een nieuwe opening.
Smaakt naar meer.
Fijne tantramiddag.
----------------


Andere mooie reacties over onze Belevingsmiddagen (workshops) >>

Mind Magazine - Journaliste op tantra-les bij Tantra.nl - 'Tantra is meer dan seks'

Tantra Introductie-workshop

Belevingsmiddag om(verder) kennis te maken met tantra.
Deze workshops zijn een mooie manier om kennis met tantra te maken óf wat verder aan tantra te snuffelen. Ze zijn leuk en toegankelijk om te ervaren wat tantra kan zijn. Als je het verlangen voelt je wezenlijk te verbinden met het Nu, jezelf, je partner en (eventueel) de harten van andere mensen. Deze workshops zijn toegankelijk voor paren en singles en anders staat het aangegeven.

Je maakt kennis of verdiept je eventuele tantra ervaring door laagdrempelige (energie)-oefeningen, technieken, speelse en leuke tantra-oefeningen, dans, beweging, een klein ritueel en meditatie. Door bewust stil in jezelf te worden en in het moment - (het NU) - te zijn, kun je pas 'luisteren' naar jezelf en de ander. In tantra speel je met verschillende dingen zoals je bewust worden wanneer je je meer of in mindere mate verbind met iemand, het ervaren van je grenzen, je gevoel van vrijheid, spelen met energie, genieten van jezelf, je vrouw- en man-zijn, je partner, anderen, het leven!

Je gebruikt een aantal 'tantrasleutels' - waaronder adem en beweging - die je alleen, twee aan twee of samen doet. Met deze sleutels kom je meer in contact met jezelf en je hart en maak je kennis met hoe je dit met je sensuele- en seksuele-energie verbindt. Hoe dat gaat? Tantra kun je niet uitleggen, dat kun je alleen ervaren. We kunnen zeggen dat je in contact komt met een natuurlijke flow. Dat voelt in het begin wellicht onwennig maar later vaak fijn, veilig en vertrouwd. Net als zoveel dingen die je leert is de spreuk 'oefening baart kunst' hier ook van toepassing.



♥ De Belevingsmiddag (verder) ‘Kennis maken met Tantra’
Voor single vrouwen, mannen of paren. We dragen een lungi of pareo die je kunt lenen.

Bij ons gaat het in onze workshops en cursussen om tantra te ervaren. Na afloop kun je altijd nog ‘dathebiknoualtijdaleenswillenweten’ aan ons vragen.
Je krijgt indirect of direct antwoord op de volgende vragen:

- Wat is tantra?
- Hoe 'doe' je tantra?
- Waarom hoef je als je met tantra bezig bent niet bloot te zijn, het gaat toch om seks?? Toch of niet?
- Wat is energie en wat zijn chakra’s?
- Innerlijke tantra houding?
- Seksuele energie hoe 'werk' je daar tantrisch mee?


Onze Belevingsmiddag is een speelse kennismakings workshop waarin je naast uitleg mooie oefeningen krijgt om je in een ontspanning tantrische sfeer te verbinden met jezelf en je partner.
Door op bepaalde manieren te ademen en te bewegen en de juiste intentie ‘je innerlijke houding’ aan te nemen ervaar je meer rust, bewustzijn, liefde, stroming, zachtheid, levensenergie en kom je in contact met je seksuele energie. Een deel van de workshop leer je deze seksuele energie op te wekken, te laten stromen en deze fijne energie te verbinden met jezelf en je partner. Een deel van de workshop maak je kennis met bewust aan te raken en aangeraakt te worden en met energie te spelen en je chakra’s (energiecentra) te openen. We brengen dit op een praktische manier zonder zweverigheid en evenzogoed spiritueel. Je zult ontdekken dat spiritualiteit niet een sausje is wat je ergens over heen gooit maar dat het in ieders van ons aanwezig is, wij leren je hoe eenvoudig dit is. Wil je ook weten hoe je (seksuele) energie in jezelf kunt laten stromen? Hoe je meer aandacht en verbinding in jezelf en met je partner kunt gaan voelen? Hoe het is om in volledige aandacht en rust iemand aan te raken of aangeraakt te worden?


OPBOUW VAN DE WORKSHOP
Je maakt kennnis met tantra - praktisch en ook spiritueel.

Het eerste deel van de workshop is gericht op jouw lichaamsbewustzijn. De mate van waarneming van jouw lichaam, je houding, energie. Dit doen we aan de hand van een aantal tantrische speelse energie- en 'mindfulness' oefeningen en door de chakra's (energiecentra) zachtjes wakker te maken.
Je maakt door oefeningen non-verbaal contact met elkaar en gedurende de workshop ervaar je als basis steeds meer het tantrisch bewustzijn waarin de energie van het hart en het gevoel van liefde centraal aanwezig is.

Theepauze.

Het tweede deel van de workshop maak je kennis met één van de tantrische manieren om je energetisch te verbinden met je partner. Je maakt ook kennis met het opwekken van 'seksuele energie' (met je omslagdoek aan) en deze te verbinden met je ‘hart energie’. Dit doen we door middel van beweging, ademhaling en visualisatie. Daarna verbind je deze energie met je partner.

Als paar doe je de oefeningen alleen met elkaar. Indien je niet als paar deel neemt maar als single/alleengaande vrouw of man dan vormen ze een 'gelegenheidspaar' voor deze workshop. Er zijn evenveel vrouwen als mannen nodig om mee te kunnen doen. Als single/alleengaande verneem je een week van te voren of je definitief aan deze workshop deel kunt nemen.

Paren en single vrouwen en mannen kunnen zich aanmelden. Singles kunnen meedoen indien er evenveel mannen en vrouwen meedoen en je een gelegenheidspaar kunt vormen. Je schrijft je als single/alleengaande in, betaald en krijgt 1 week van te voren bericht of je mee kunt doen. Indien niet dan ontvang je het bedrag weer terug.
Tijdens de workshop draag je een lendedoek als man en de vrouw draagt een pareo die je van ons kunt lenen. We gaan niet bloot en de oefeningen kun je met je (gelegenheids)partner doen. Deze workshop heeft niet de intentie om te wisselen, als gelegenheidspaar krijg je bij sommige oefeningen wel de mogelijkheid indien er voldoende gelegenheidsparen zijn.

Opbouw van de Belevingsmiddag

  • Na binnenkomst kleed je je om in een lendedoek (lungi) of wikkeljurk (pareo). (je kunt er één van ons lenen)
  • In de zaal zitten we in een kring en tijdens een kop thee maken we kennis met elkaar en leggen de tantra docenten uit wat tantra is en wat de workshop inhoud.
  • We beginnen met een gezamelijke tantrische groet en een korte meditatie om stil te worden.
  • Daarna doen we een grappige en laagdrempelige oefening waardoor je meer in contact komt met jezelf en je ontmoet een paar andere mensen in de groep.
  • De middag verloopt verder volgens het thema behorende bij de workshop >> Kijk hierboven of bij thema's Belevingsmiddagen.
  • We sluiten de belevingsmiddag weer in een kring af met een gezamenlijke tantrische groet.
  • Na afloop drinken we thee met iets lekkers en praten we na over je ervaring en je kunt eventueel vragen aan ons stellen.
  • De middag of avond vliegt altijd om en voor je het weet nemen we al weer afscheid van elkaar.
  • We wensen dat je ervaring zich als een kring in het water mag verspreiden en jouw hart het hart van een ander mag vinden.
  • Namasté, (hartgroet) en goede reis naar huis.

-----------------------------------------------------------------------

De andere Tantra Belevingsmiddagen bestaan uit één thema of zijn een samenstelling van verschillende thema's. Soms voor beginners, semi-beginners of gevorderden.
Kijk in de AGENDA wat is ingepland, als het er niet in staat dan hebben we nog geen zicht op wanneer wel.

Je kunt je hier inschrijven voor een Belevingsmiddag introductie-workshop 'Kennismaken met Tantra' óf voor de ValentijnVerwenworkshop 'Be My Valentine'

  TantraLife - Tantra.nl - Tantra & Seksueel Bewustzijn © 2001, voor Kennismaking of Verdieping, vol liefde, intimiteit en spiritualiteit.
| tantra massages | tantra-massage-cursus | workshops | cursussen | trainingen | coaching | lichaamsgerichte relatietherapie | traumatherapie | healing |