Home page | Wat is tantra? | Tantra Shop | TANTRA-ADVERTENTIES | Information in English | LoveLetter-nieuwsbrief | Contact- E-mail

Blog Tantra.nl

De betekenis van tantra voor een liefde

[27 februari 2016]

Een lange tijd geleden kwam een vrouw en man enige tijd bij mij voor paar coaching omdat ze issues in hun relatie hadden. Ik coachte ze door het leren van tantra soms direct op wat niet lekker liep en ook indirect om zo de druk van de ketel te halen. Ze heelden, leerden en ervaarden samen nieuwe dingen en zo konden ze leuke en fijne herinneringen toevoegen aan de niet zo leuke issues in hun samenzijn. Het ging na verloop van tijd wat beter met ze want ze hadden inmiddels het nodige geleerd maar de afronding van de begeleiding die ik hen gaf was naar mijn idee nog niet in zicht.

Na enige tijd hield het contact wat ik met hen had plotseling op en ik kreeg ze per telefoon of email niet meer te pakken. Ik was geraakt en wat teleurgesteld omdat sommige mensen nou eenmaal een speciaal plekje in mijn hart krijgen omdat het erg klikt en zij waren er één van! Ik vond het jammer maar zo gaan die dingen soms. Toch dacht ik wel eens “Hoe zou het met ze zijn? Zou hun relatie stand houden en zouden ze het samen redden?” Dat was iets wat ik niet zou weten want ik had geen contact meer met ze en toch schoot deze gedachte zo nu en dan door mijn hoofd.

Je voelt hem al. Op een zonnige morgen tref ik buiten in mijn brievenbus een opvallend mooie enveloppe aan. Ik werd nieuwsgierig en bij het openen van de brief die hierin zat stonden de woorden “wij zouden het erg fijn vinden als je op onze bruiloft wilt komen”. BRUILOFT? Ik was verbaasd! Aan de ene kant was ik verbaasd omdat ik dacht niets meer van ze te horen en aan de andere kant omdat dit betekende dat hun relatie zo goed ging dat ze deze verbindende stap durfden te zetten! Naast de verbazing die ik voelde en waar ik even van moest bekomen voelde ik me ook vereert dat ik op deze speciale dag toeschouwer mocht zijn en blij liep ik met de uitnodiging weer naar binnen.

Om een lang verhaal wat korter te maken. Op hun bruiloft scheen de zon die dag overvloedig op de familie en gasten neer maar de zon scheen ook in de harten van deze twee mensen. Zij straalde en hij glom zou je kunnen zeggen. De liefde tussen hen beiden was duidelijk zichtbaar en het moest ook voor iedereen voelbaar zijn geweest dat ze elkaar op een dieper niveau hadden gevonden. Hoe mooi dit te zien!

Tussen alle felicitaties door kreeg ik een moment om met ze te spreken. Het eerste wat ze me vertelden kwam nogal bij me binnen want ze zeiden “Zonder tantra hadden we het niet gered!”.
Ze vertelden dat in de begintijd bij mij het niet in hun hoofd was opgekomen om te denken aan trouwen omdat uit elkaar gaan toen meer voor de hand lag en dat ze hier beiden bang voor waren geweest. Ze vervolgden dat ze heel dankbaar waren voor hetgeen ze bij me hadden geleerd en de warmte en passie weer in hun leven terug was gekomen. Ik ontving hun woorden in nederigheid en voelde me blij en wederom vereert dat mijn lessen bij heb mogen dragen aan de basis van hun geluk en dat ik getuige mocht zijn van de viering van hun liefde die dag.

Het is wel 10 jaar geleden dat ze me vertelde ‘Tantra heeft ons gered’ en het is een zin die ik mijn leven zal onthouden. Iedere keer als de zin in mijn hoofd opkomt dan denk ik aan hun geluk en maakt mijn hart weer een klein sprongetje.

Dit verhaal is niet op zichzelf staand want ik zie dat bij veel paren tantra een verrijking van hun liefdesleven geeft. Niet de tantra die je doorgaans wel eens op de tv ziet met smeuïge en sensatiebeluste beelden. Ik bedoel de tantra van het hier en nu, ontdaan van stof, bewust met jezelf en met elkaar. Tantra kan helen en dingen veranderen door oprechte aandacht en tederheid waardoor je hart in rust en veiligheid zich kan openen en liefdesenergie en passie weer dichterbij kan komen.

Met een lieve hartgroet, namasté,
Shatavari

Weven en verbinden en soms een knoop

[september 2015]

Zo na de zomer blik ik even terug op dit jaar. De eerste helft bedenk ik me, was er een van de eindjes aan elkaar knopen en dat bedoel ik als afronding van dingen waarmee ik al langer bezig ben. Draden die ik de laatste jaren aan het spinnen was en waar ik als afronding nu een knoop in kan leggen. De afronding van een paar studies was soms een ware bevalling, pfff. Ik ben blij dat dat nu achter de rug is.

Maar ondanks deze bevalling waren er zoveel prachtige dingen en wijsheden die ik tot me heb mogen nemen en die ik nu nog beter met tantra kan combineren en mag doorgeven. Ik denk aan twee belangrijke die mijn leven en werk een nieuwe kleur hebben gegeven en waarvan jij of jullie ook kunnen profiteren.

- Ik heb een andere manier geleerd om met energie en chakra’s te werken waardoor de ervaring concreter is – meer lijfelijk te ervaren en ook nog erg eenvoudig is om te doen! Dit ben ik nog nergens tegen gekomen. Ook jullie kunnen dit meemaken ;-)

- Iedereen zou de kans moeten krijgen om ten volle van het leven te kunnen genieten, levensenergie volledig te laten stromen, om je te kunnen verbinden met jezelf, je partner en anderen.
Sinds vorig jaar mag ik mezelf Somatic Experiencing trauma therapeut noemen. Hiermee kan ik mensen met zowel kleine als hele grote uitdagingen in het leven (blokkades, stress, trauma’s) beter begeleiden. Hierdoor komt een leven met meer levensenergie, ruimte, vrijheid, lichtheid en plezier dichterbij waardoor het vermogen om je met jezelf en met andere mensen te verbinden wordt vergroot.

Ik heb tijdens deze opleidingen veel geleerd over energieblokkades die in het lichaam en je mind kunnen zijn en hoe je ze op een rustige en redelijk zachte wijze kunt loslaten.
Niet alleen in individuele sessies kan ik dit toepassen maar de achterliggende kennis verwerk ik ook in de tantra workshops en cursussen. Doe er je voordeel mee!

Met al die mooie kleurige draden die ik heb verzameld voel ik dat het najaar voor mij een periode wordt van bezinnen, doorvoelen en mooie dingen bedenken. Misschien nieuwe workshops en cursussen of iets anders (geen breiclubje ;-). In ieder geval wil ik al die mooie kleurige draden van kennis en ervaring samen brengen en figuurlijk tot een lichte deken weven waarmee ik jullie wil verwarmen, inspireren en naar grotere hoogtes wil brengen! Levensenergie, seksuele energie, liefdesenergie, spirituele energie. Tastbaar en onzichtbaar en aanwezig in een groter bewustzijn en verbinding met jezelf. Jij en ik, we zijn allemaal één en verbonden door een onzichtbare draad.
Weven en verbinden zijn een wezenlijk onderdeel van tantra. Ik wil het mogelijk maken dat wij allemaal elkaar kunnen vinden. Ik maak de eerste stap en wat doe jij?

Met een lieve hartgroet, namasté
Shatavari

Liefde is hét Woord JE SUIS L 'AMOUR

[11 januari 2015]

Liefde is het woord en ook hét antwoord op veel vragen.
Liefde, compassie, vrijheid zijn universele menselijke expressies van ons hart. Hoe mooi zou de wereld nog méér zijn als we dit allemáál met elkaar konden delen? In deze heftige en rumoerige tijd met onmenselijke wreedheden vind ik het een uitdaging om mijn focus soms niet te verliezen... Was liefde niet de reden waarom we hier op aarde zijn?

Door mensen voélen we ons mens en wórden we pas een mens. Alleen in verbinding met anderen kunnen we ons Zelf ervaren en alle lagen van ons hart uitnodigen deze tot uitdrukking te brengen. Maar we kunnen ons hart alleen voor een ander openstellen als je in voldoende mate jezelf hebt geaccepteerd voor wie jij bent zodat je van jezelf kunt houden. Met een gezonde dosis zelfliefde worden we pas menselijk en kunnen we een ander accepteren ongeacht zijn of haar afkomst.


Liefde is zoals ik eerder zei een expressie van het hart. Wanneer je leeft in liefde voor jezelf en voor wie er om je heen zijn, voor wat je doet, dan wórd je één en al liefde en een liefdesmagneet. Dat je dan automatisch liefde aantrekt is mooi meegenomen maar daar gaat het niet om. Liefde geef je zonder te verwachten dat je het terug krijgt. Het grappige is dan dat geven zélfs tegelijkertijd ontvangen wordt als je je hart werkelijk opent voor het universele wonder van liefde wanneer jij jezelf op zielsniveau uitdrukt.

Tantra leert je jezelf totaal te accepteren. Zo ook je seksualiteit en de seksuele energie in jezelf. Als je deze seksuele energie met oefeningen en aandacht met je hart verbindt, dán ontstaat er een groter bewustzijn vervult van liefde. Deze liefde gaat véél verder dan jijzelf, waardoor dankbaarheid voor het leven, mededogen, vrijheid, verbinding tussen mensen en verdraagzaamheid en vergeving dichterbij zullen zijn dan ooit!

“ IK BEN LIEFDE - J E - S U I S - L´ A M O U R “

Met een lieve hartgroet, namasté,
Shatavari

Warning: fopen(../../assets/plugindata/w2dcntd0275b8313f469e066f44b1342aff7cc.dat): failed to open stream: Permission denied in D:\www\tantra.nl\www\diversen\blog\index.php on line 475
  TantraLife - Tantra.nl - Tantra & Seksueel Bewustzijn © 2001, voor Kennismaking of Verdieping, vol liefde, intimiteit en spiritualiteit.
| tantra massages | tantra-massage-cursus | workshops | cursussen | trainingen | coaching | lichaamsgerichte relatietherapie | traumatherapie | healing |